14 Temmuz 2019 Pazar

robotik kodlama bölümü

Okullarda kullanılan yahut öğrencilerin bireysel olarak aldıkları robotik setler tek motor becerilerini ve mekanik yeteneklerini geliştirmiyor. Robotların belli bir davranış sergilemeleri için programlanmaları gerekiyor. Günlük yaşamda uygulanan programlama dilleri yerine algoritma mantığını daha kolay kavranabilmesi ve projenin daha kolay Robotik Kodlama çalıştırılabilmesi için farklı ıslak gruplarına hitap eden çeşitli programlar geliştirilmiştir. Bunun haricinde öğrencilerin perspektif bakış açılarını geliştirmelerine yönelik basit arayüzlere sahip üç boyutlu tasarım programları da bulunmakta. Üstelik bu programlarda yapılan tasarımlar, 3 boyutlu yazıcı ile basılarak üretilebiliyorlar.

Robotik eğitimleri, çocukların motor kabiliyetlerinin büyüme göstermesine ve mekanik düzeneklerin aktivite prensiplerini öğrenmelerine yardımcı olmaktadır. Bu yeteneklerin daha eğlenceli bir ölçüde öğrenilmesi içinse çok firma tarafından robotik setler üretilmektedir. Bu setler yardımı ile çocuklar, bu yetenekleri eğlenceli bir ebatta zaman geçirerek edinirler ve geliştirirler. Ayrıca bu setler, çocukların sırf motor becerilerini ve mekanik yeteneklerini geliştirmemektedir.

Teknolojinin sürekli gelişmesi ile beraber yenilikçi ve imal odaklı teknolojilere de tıpkı oranda ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyacın farkındalığında olan ülkeler eğitim sistemlerine erken yaşta çocuklara yönelik kodlama ve robotik eğitimlere yer açmaktadırlar. Çocuklar erken yaşta kodlama ve esas düzeyde robotik alanlarda bilgisi sahibi olmaktadırlar. Analitik düşünme, eleştirel düşünme gibi 21. Yüzyıl becerilerini kazandırma bu gibi yarar veren robotik kodlama bu zamanlarda son zamanların en rağbetli eğitim trendi haline gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder